Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Wali Hashimi (Saw)

19 jul 03

Is: Programma-manager voor de Afghaanse media bij de Amerikaanse organisatie USAID (United States Agency for International Development).

Achtergrond: Wali Hashimi (Saw) is 29 jaar en geboren in Parwan, vijftig kilometer ten noorden van Kabul in Afghanistan. In 1993 gaat hij naar Nederland om te studeren. Tijdens zijn studie journalistiek, loopt hij stage bij het RTL Nieuws en NOVA. In 2002 gaat hij terug naar Afghanistan om de situatie na de val van het Taliban-bewind te bekijken. Er is veel verandering gaande op dat moment. Saw besluit om terug te keren naar Afghanistan en zich te gaan bemoeien met de onafhankelijke media in Afghanistan.

Doel: Saw moet de onafhankelijke media in Afghanistan weer op de kaart zetten. Met 1 miljoen dollar die USAID beschikbaar stelt moet Saw Afghaanse journalisten opleiden, regionale onafhankelijke radiostations opzetten en workshops organiseren. Jarenlang bestond er in Afghanistan geen onafhankelijke journalistiek. Saw wil met behulp van de Amerikaanse organisatie de onafhankelijke media stimuleren. Saw is momenteel in Kabul om dit project op poten te zetten.

Dagboek: Voor NOVA Internet houdt hij een dagboek bij over zijn werkzaamheden in Afghanistan en de ontwikkelingen in de wederopbouw van zijn land.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief