Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Interne memo Super De Boer

31 okt 03

Toen Albert Heijn op 20 oktober aankondigde de prijzen te verlagen, namen ook andere supermarkten maatregelen. In een interne memo schreef Super De Boer echter dat er 'compensatie' gezocht wordt in het 'randassortiment'.

Aan: Vestigingen Super De Boer
Van: Bedrijfsbureau/BL
Datum: 20-10-2003/PC-bericht 303
Onderwerp: Prijsverlaging

Geachte ondernemers en supermarktmanagers,

Tijdens de Najaars Versbeurs hebben wij u onder andere geïnformeerd over alle plannen en introducties die nu en volgend jaar zullen plaatsvinden binnen Super De Boer. Daarnaast hebben wij aangegeven dat Super De Boer als dynamische verssupermarkt op versgebied een aantal zaken beter kwalitatief gaat invullen en dat wij tevens stappen moeten ondernemen ten aanzien van het prijsniveau.

De markt is op dit moment op het prijzenfront volop in beweging en Super De Boer wil hierin niet alleen volgend zijn, maar ook zijn eigen positiein de markt neerzetten. Omdat met name de prijsafstand ten opzichte van de onderkant van de markt niet langer acceptabel is, hebben wij in overleg met de voorzitters van het CDO en VOF besloten om per maandag 20 oktober a.s. circa 140 artikelen in prijs te verlagen.

Het betreft hier nagenoeg uitsluitend A-merkartikelen, waarbij wij hebben gekozen voor een zorgvuldige verlaging door het hele KW/NF-assortiment heen. Gekozen is om niet alle, maar alleen de belangrijkste varianten in prijs te verlagen, afhankelijk van de grootte van het artikel.

Met deze prijsverlaging willen wij een groot deel van het prijsongenoegen bij onze consumenten wegnemen en de prijsafstand ten opzichte van de onderkant markt te verkleinen. Deze verlaging zal circa 0,5% margeverlaging betekenen en daar waar mogelijk zoeken wij compensatie in het randassortiment.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief