Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Ordedienst Marokkanen paraat bij demonstratie

14 aug 03

Een ordedienst van tachtig man uit de Marokkaanse gemeenschap is zaterdag aanwezig bij de demonstratie in Amsterdam naar aanleiding van de dood Dris Arbib. Op het Mercatorplein worden dan ongeveer 2000 mensen verwacht die stilstaan bij de dood van de 33-jarige Marokkaan. Die kwam een week geleden op hetzelfde plein om het leven door het pistoolschot van een agent.

Het 'Comité tegen zinloos politiegeweld en discriminatie', kort na het schietincident opgericht door enkele migrantenorganisaties, zei donderdag niet bang te zijn dat de woede zich tijdens de demonstratie tegen de politie keert. "Onze intentie is absoluut niet om op de vuist te gaan'', zei M. Aouragh van de Internationale Socialisten en spreekbuis van het comité. Het comité eist echter wel dat de Mobiele Eenheid niet zichtbaar aanwezig is.

Tijdens de demonstratie leggen de organisatoren de nadruk op het volgens hun discriminerende optreden van de politie tegen migranten. "Dat blijkt uit nationale rapporten en verslagen van Amnesty International'', zegt Aouragh. "Dit zijn geen loze beschuldigingen van een stel woedende Marokkanen in Amsterdam.'' De dood van Arbib is volgens de organisatie 'de druppel die de emmer deed overlopen.'

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief