Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Balkenende, Brinkhorst en Van der Hoeven innoveren

23 aug 03

Premier Balkenende, minister Brinkhorst (Economische Zaken) en zijn collega Van der Hoeven (Onderwijs) gaan plannen maken om de productiviteit en economische ontwikkeling in Nederland te stimuleren. Dat is vrijdag tijdens de ministerraad besloten.

De drie bewindslieden vormen op 5 september samen met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en kennisinstituten het Innovatieplatform. Doel daarvan is om innovatie en kennis in Nederland beter te benutten en samenwerking tussen bedrijfsleven en kennisinstellingen te bevorderen. Het platform moet helpen om de ambities van de lidstaten van de Europese Unie waar te maken.

Die spraken af om Europa in tien jaar tijd tot de meest concurrerende en dynamische kenniseconomie van de wereld te maken, die ook nog in staat is tot duurzame economische groei, met meer en betere banen en een hechtere samenhang. Verder werd toen besloten dat de uitgaven voor onderzoek en onwikkeling in 2010 rond de 3 procent van het bruto binnenlands product moeten liggen.

Het initiatief voor het platform is inmiddels al door veel organisaties omarmd, waarbij het CNV en KPN voorop liepen. Het innovatieplatform telt 18 personen. Onder hen bevinden zich G. Kleisterlee (president Koninklijke Philips Electronics NV), J. van der Veer ( vice-voorzitter Koninklijke/Shell Groep) en A. Rinnooy Kan (lid raad van bestuur ING Groep). Verder schuiven aan voorzitter H. Wijffels van de Sociaal-Economische Raad, de rectoren-magnifici van de universiteit Twente en de universiteit Leiden en voorzitter F. Leijnse van de HBO-raad.

De leden uit het bedrijfsleven en de kennisinstellingen zijn aangezocht op basis van erkende deskundigheid, ervaring én creativiteit. Ook zijn enkele onafhankelijke experts gevraagd.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief