Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Ontruiming woning vol explosieven duurt langer

9 sep 03

De ontruiming van de woning in Amstelveen waar de politie vrijdag een grote hoeveelheid explosieven en chemicaliën vond, duurt een dag langer dan gepland. Dat heeft de politie in Amsterdam maandag bekendgemaakt. Bewoners van vijftien woningen in de directe omgeving van de Amsterdamseweg kunnen daarom ook dinsdag niet thuis terecht.

Om de ontruiming veilig en zorgvuldig te kunnen afronden krijgen leden van het Explosieven Opruimings Commando, het Nederlands Forensisch Instituut en milieudeskundigen een dag langer de tijd. Ook de andere maatregelen blijven dinsdag van kracht. Dat betekent dat de politie het verkeer tussen 8 en 18 uur omleidt. Uit voorzorg blijven een ambulance en brandweerwagen ter plekke alert. De bewuste woning blijft contine bewaakt.

Vrijdag ontdekte de politie in de woning aan de Amsterdamseweg een grote hoeveelheid chemicaliën toen zij de eigenaar van eenkraakpand arresteerde. Krakers vonden in een afgesloten ruimte in een andere woning in Amstelveen handvuurwapens, geweren, granaten, mijnen en duizenden stuks munitie.

De woning aan de Amsterdamseweg stond vol met jerrycans en met tape afgeplakte blikjes en potjes met chemicaliën. Dit is zeer explosief en giftig materiaal. Er kan risico van ontploffing bestaan bij het bewegen, bij menging of als er lucht bijkomt. Alle chemicaliën verdwijnen in een speciaal daarvoor vervaardigde container.

(Bron: ANP)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief