Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Omzet Albert Heijn daalt harder dan de rest

16 sep 03

De omzet bij supermarktconcern Albert Heijn daalt harder dan bij de concurrentie. Het bedrijf ziet dat de omzet vorige week met enkele procenten is gedaald. Uit gegevens van
marktonderzoeksbureau GfK blijkt dat de hele sector vorige week slechts 1 procent inleverde tot een bedrag van 461 miljoen euro.

Sinds de commotie over het loon van topman A. Moberg tijdens de aandeelhoudersvergadering bijna twee weken geleden is de omzet hard gedaald. "We hebben direct na de aandeelhoudersvergadering en begin vorige week wel wat gemerkt", zei een woordvoerder van het Zaanse concern dinsdag. Van een boycot van consumenten is volgens hem echter geen sprake. "In september zijn de mensen net terug van vakantie en geven ze minder uit aan boodschappen."

Albert Heijn leverde het afgelopen jaar al flink marktaandeel in. In het tweede kwartaal van dit jaar had de keten volgens gegevens van GfK 22,1 procent van de markt in handen. Een jaar eerder was dat nog 24,5 procent. Elk procentpunt marktaandeel betekent op jaarbasis een omzet van circa 250 miljoen euro.

Albert Heijn draaide volgens de woordvoerder vorige week "enkele procenten" minder omzet. Hij wilde niet zeggen of het 2 of 4 procent is, "maar wel minder dan 5 procent". Pas over enkele weken verwacht hij een mogelijk effect van een boycot te kunnen melden. Consumenten zijn eerder opgeroepen niet in de supermarkten van Albert Heijn te gaan winkelen.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief