Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

PvdA treurt om verlies 'groot sociaal-democraat'

22 sep 03

De PvdA treurt maandag zeer om het verlies van partijgenoot Johan Stekelenburg. "We zullen Johan Stekelenburg enorm gaan missen. Zijn hartelijkheid, zijn door jarenlange praktijkervaring zeer rijke en wijze adviezen, zijn oprechte zorg voor de minder bedeelden in de samenleving, zijn loyaliteit: met hem is een groot sociaal-democraat heengegaan", meldden PvdA-leider Bos en partijvoorzitter Koole maandag.

Het duo roemt Stekelenburg als een politicus die werd gemotiveerd en gedreven door een onuitputtelijke wil om op te komen voor mensen die in de knel zaten. Bos en Koole noemen hem verder een "een uiterst beminnelijk mens, zeer loyaal aan mensen en aan de partij".

Begin dit jaar vroeg de partijtop Stekelenburg nog of hij beschikbaar zou zijn als mogelijke kandidaat-premier voor de PvdA. Kort daarna bleek Stekelenburg ernstig ziek te zijn.

Ook GroenLinks uitte maandag haar verdriet over de dood van Stekelenburg. "Nederland verliest een bevlogen links politicus en vakbondsleider. Altijd stond Johan op de bres voor sociale grondrechten en de strijd tegen armoede. Hij was pleitbezorger van meer progressieve samenwerking en zal zeker in deze tijd node worden gemist", aldus GroenLinks in een verklaring.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief