Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Cohen spreekt afschuw uit over mishandeling vrouw

8 okt 03

"Het is laf - en elke man onwaardig - om een vrouw te intimideren, te slaan en te mishandelen. Dat geldt des te meer voor mannen die samen met andere mannen één vrouw te lijf gaan. Dit moeten wij openlijk afkeuren en veroordelen'', aldus burgemeester J. Cohen woensdag in de Amsterdamse gemeenteraad.

Cohen hield een toespraak naar aanleiding van de dood van een vrouw na een vermoedelijke winkeldiefstal bij een Dirk van den Broek-supermarkt in De Pijp en berichten over oplaaiend anti-semitisme.

Cohen wilde zich uitdrukkelijk in het openbaar uitspreken over de kwestie. "Zwijgen is geen optie. We moeten onze normen duidelijk benoemen en schendingen daarvan openlijk aan de kaak stellen, zodat we tegen geconstateerde schendingen kunnen optreden.''

De burgemeester riep de gemeenteraadsleden op hetzelfde te doen. "Dit is namelijk niet alleen een zaak van 'wat kan de overheid doen', maar ook en vooral een kwestie van burgerschap'', aldus Cohen. De verklaring van Cohen werd door de raad met applaus ontvangen.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief