Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Sharon dreigt met eenzijdige stappen

12 jan 04

De Israëlische premier Sharon dreigde maandag dat Israël eenzijdig maatregelen kan nemen om de veiligheid van zijn land te waarborgen, als de Palestijnen weigeren om de routekaart uit te voeren. Sharon zei dit tijdens een zitting van het Israëlische parlement.

Toch is Sharon voorlopig bereid vast te houden aan het internationale vredesplan. "Ik hoop dat de logica in de Palestijnse straten toeneemt en dat de Palestijnen de weg van het terrorisme zullen verlaten. Als ze dat doen, zullen ze in Israël een gulle partner vinden."

Sharon herhaalde dat binnen enkele maanden moet blijken of de Palestijnen de afspraken in de routekaart naleven. Een grote meerderheid van de parlementariërs stemde in met Sharons verklaring. Van de negentig aanwezige Knesset-leden, keurden 51 politici de uitspraken goed.

Maandag verscheen in de krant Jerusalem Post al een interview met de Israëlische vice-premier Omert die zei dat als het binnen een maand of zes niet lukt om een vredesakkoord met de Palestijnen te sluiten, Israël eenzijdige stappen zal nemen om de eigen positie te versterken.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief