Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Democraten hekelen State of the Union

22 jan 04

De Democratische presidentskandidaten hebben flinke kritiek geuit op de State of the Union, de jaarlijkse rede van president Bush. Topfavoriet John Kerry sneerde dat de Republikein de Amerikanen een "andere wereld" voorspiegelt dan die waarin de meesten leven.

Volgens Kerry profiteren alleen managers van het beleid van Bush en krijgen de gewone arbeiders er zo goed als niets bij in hun portemonnee.

John Edwards , die bij de eerste voorverkiezing voor de Democratische kandidatuur voor het presidentschap in Iowa op de tweede plaats eindigde, trad Kerry in soortgelijke termen bij. Hij sprak van "de Staat van de Twee Amerika's".

Howard Dean, op dit moment de nummer drie in de race, had het over "een mislukte poging" van de president om als maatschappelijk betrokken en gepassioneerd leider over te komen. "Hardwerkende Amerikanen prikken daar doorheen", aldus Dean.

Oud-generaal Wesley Clark stelde vast dat Bush graag miljarden uittrekt voor de oorlog in Irak en pogingen om mensen op Mars te krijgen, terwijl aan de omscholing van miljoenen werklozen slechts vijftien dollar per persoon extra wordt besteed. Volgens Clark is dat net genoeg om de reiskosten die iemand maakt, te vergoeden.

(Bron: NOS Nieuws)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief