Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

PvdA wil Halbertsma als wethouder

22 jan 04

De PvdA-fractie in Amsterdam heeft fractievoorzitter Tjalling Halbertsma unaniem gekozen als opvolger van ex-wethouder Rob Oudkerk. Halbertsma heeft bedenktijd gevraagd. Maandag maakt hij zijn besluit bekend.

Halbertsma is zowel fractieleider in de gemeenteraad als directeur van een investeringsmaatschappij. Mogelijk staat die laatste functie het wethouderschap in de weg. De 56-jarige Halbertsma maakt sinds 1998 deel uit van de Amsterdamse gemeenteraad.

Vice-fractievoorzitter Riem Vis liet weten dat Halbertsma blij is met het in hem gestelde vertrouwen. Maar of dat ook betekent dat hij de functie zal aanvaarden, durfde ze niet te zeggen. "Het kan nog alle kanten op."

Oudkerk wil dat er een extern onderzoek komt naar het lekken van gegevens over hem door de politiekorpsen Amsterdam-Amstelland en Haaglanden. Dat zei hij in Nova. Van het beloofde interne onderzoek in Den Haag en Amsterdam verwacht hij niets.

Oudkerk noemt het opvallend dat er in korte tijd veel privé-gegevens over hem in de krant kwamen. Een deel van deze informatie stond in een aangifte van de PvdA'er na een bedreiging in 2000. Oudkerk zei een vermoeden te hebben over wie er achter het lekken van de informatie zit, maar wilde geen namen noemen.

Het Parool is verbaasd dat Oudkerk de krant mogelijk aanklaagt voor laster. Oudkerk stelt dat er zonder toestemming over zijn privé-leven is gepubliceerd. Terwijl hij eerder nog liet weten dat de krant geen schuld heeft in de hele affaire.

(Bron: NOS Nieuws)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief