Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Mydoom legt website softwaregigant plat

31 jan 04

De computerworm Mydoom heeft zoals werd gevreesd de website van de Amerikaanse software-fabrikant SCO platgelegd. Tienduizenden met het virus geïnfecteerde computer over de hele wereld hebben contact gezocht met de servers van SCO. Daardoor ging de website op tilt.

Mydoom opende aanval op het softwarebedrijf al gisteren, maar vandaag werd het hoogtepunt bereikt. Mydoom waart al enkele dagen rond op het internet en vermenigvuldigt zich razendsnel via het e-mailverkeer.

Dinsdag zal de variant Mydoom.B volgens deskundigen een aanval uitvoeren op de sites van software-gigant Microsoft. Mydoom en Mydoom.B zijn volgens deskundigen geprogrammeerd om vanaf 1 februari de websites van SCO en Microsoft te blokkeren. Mogelijk wordt de nieuwe versie gegenereerd door computers die met de eerste variant zijn besmet.

Zowel SCO als Microsoft looft 250.000 dollar uit voor informatie die leidt tot de arrestatie van de maker van het virus. Het vermoeden bestaat dat de virusmaker sympathiseert met het gratis besturingssysteem Linux. SCO en Linux zijn in een juridische strijd verwikkeld. De softwareverkoper zegt dat de makers van het gratis systeem het auteursrecht op computercodes van SCO hebben geschonden. De ontwerpers en gebruikers van Linux ontkennen dat.

(Bron: NOS Nieuws/ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief