Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Kerry krijgt steun van Gephardt

6 feb 04

De Amerikaanse Democratische presidentskandidaat John Kerry krijgt in zijn campagne de steun van Richard Gephardt, die zich onlangs heeft teruggetrokken uit de race voor de nominatie. Dat hebben campagnemedewerkers van Kerry donderdag in Detroit gezegd.

Gephardt zal zijn steunbetuiging vrijdag officieel bekendmaken tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Warren, in de staat Michigan. Hij zal Kerry tijdens diens campagne in Michigan ook vergezellen, aldus de zegslieden. Gephardt trok zich vorige maand uit de race terug voor de nominatie van de Democratische partij.

Verschillende kandidaten die nog in de race zijn dongen naar zijn gunsten. Maar Gephardt wilde zich nog niet uitspreken en wilde eerst de resultaten van de voorverkiezingen in zijn eigen staat Missouri afwachten. Die werden dinsdag overtuigend door Kerry gewonnen, waardoor diens kansen aanmerkelijk zijn vergroot. Gephardts kandidatuur had de steun van de vakbonden die in Michigan veel invloed hebben. Kerry was overigens al heel populair in deze staat.

(Bron: ANP/Reuters)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief