Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Rechtbank hoort 450 getuigen over Dutroux

6 feb 04

De rechtbank van de Belgische stad Aarlen gaat 450 getuigen horen over de kindermoordenaar Marc Dutroux. De rechtbank heeft dinsdag dit voorlopig vastgesteld. Tijdens het proces, dat 1 maart begint, kunnen nog meer getuigen worden opgeroepen.

Justitie en advocaten hadden de rechtbank aanvankelijk gevraagd om circa 700 mensen te horen. De rechtbank heeft enkele verzoeken geweigerd, ondermeer om enkele oud-ministers van Justitie op te roepen.

De advocaten van Dutroux, mogen geen laptops meenemen bij het monsterproces. De raadsheren hebben donderdag een kort geding om de apparatuur mee te mogen nemen, verloren. Het hele dossier van Dutroux beslaat 450.000 pagina's. Daarom vinden de advocaten het praktischer om een laptop plus drie digitale schijfjes mee te nemen in de zaal. Ze gaan in beroep tegen het verbod, meldde de Vlaamse radio.

De Belgische justitie verdenkt Dutroux, zijn ex-vrouw en een handlanger van drie moorden en vijf ontvoeringen. Dutroux had enkele jonge meisjes opgesloten in een kelder, om ze steeds te kunnen verkrachten wanneer hij maar wilde. Hij legde al zijn verkrachtingen op video vast.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief