Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Negen Palestijnen gedood in Gaza

11 feb 04

Bij acties van het Israëlische leger in Gaza zijn zeker dertien Palestijnen omgekomen. Dat melden Palestijnse medische bronnen. Bij de gevechten raakten naar schatting vijftig Palestijnen gewond.

Volgens Israëlische militairen beantwoordden zij het vuur van Palestijnen die anti-tank raketten hadden afgeschoten. De Israëliërs waren in Gaza op zoek naar Palestijnen die nabijgelegen joodse nederzettingen met raketten hadden bestookt.

De Israëliërs trokken ook met tanks en bulldozers het Rafah-vluchtelingenkamp in, aldus bewoners. Volgens het leger was de actie bedoeld om tunnels op te sporen die Palestijnen gebruiken om wapens te smokkelen. Bij de actie zouden vijf Palestijnen gewond zijn geraakt.

Onder de dodelijke slachtoffers is Mohammed Hilles, de 18-jarige zoon van Fatah-leider Ahmed Hilles. Volgens bewoners werd ook Hamas-activist Hani Abu Skhaila gedood. Ook kwamen zeker twee burgers om het leven en raakten drie jongens die vanuit een zijstraat naar de gevechten keken, gewond.

De Palestijnse onderhandelaar Saeb Erekat liet in een reactie weten dat de Israëlische acties de pogingen om tot een ontmoeting tussen de Israëlische en Palestijnse premiers te komen, ondermijnen. Een politieke leider van de Hamas, Sayed Sayam, heeft aangekondigd dat de doden gewroken zullen worden.

(Bron: NOS nieuws)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief