Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Kerry zet in Wisconsin in op economie

17 feb 04

John Forbes Kerry heeft maandag aan de vooravond van de Democratische voorverkiezingen in Wisconsin president Bush om de oren geslagen met het in zijn ogen zwakke economische regeringsbeleid. De woorden van de Democraat deden het goed in de staat waar sinds het aantreden van Bush circa 75.000 banen verloren zijn gegaan.

De senator uit Massachusetts maakte het bezoek van Bush aan de Daytona 500 van zondag belachelijk. Amerika verloor 350 fabrieksarbeidsplaatsen, schroefde het begrotingstekort op met 171 miljoen dollar en voegde zevenhonderd mensen toe aan de lijst van personen zonder ziektenkostenverzekering gedurende het drie uur durende autospektakel, aldus Kerry.

"Ik geloof dat we een president nodig hebben die niet alleen zegt; start uw motoren, maar zegt, we zijn hier om de motoren van de economie op te starten door Amerika weer aan het werk te zetten", aldus Kerry ten overstaan van honderden toehoorders in Green Bay.

Zijn collega-senator uit Massachusetts, Ted Kennedy, voerde maandag samen met Kerry campagne. "Doe voor hem wat u deed voor mijn broer (John F. Kennedy). Hij zal een grote president zijn, hij zal dit land leiden", aldus Kennedy.

Volgens de jongste peilingen van Zogby heeft Kerry in Wisconsin een nagenoeg onoverbrugbare voorsprong op zijn direct rivalen Dean en Edwards. De senator uit Massachusetts zou kunnen rekenen op 47 procent van de stemmers. Dean blijft in de peilingen steken op 23 procent tegen 20 procent voor Edwards. In Wisconsin zijn dinsdag 72 gedelegeerden voor de nationale Democratische Conventie te verdelen.

(Bron: ANP/Reuters)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief