Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Pantani woensdag begraven

18 feb 04

Marco Pantani wordt woensdagmiddag in zijn woonplaats Cesenatico begraven. De Italiaanse wielrenner overleed zaterdag aan een hartaanval, onder omstandigheden die zelfmoord door overmatig medicijngebruik niet uitsluiten.

Het lichaam werd dinsdag na autopsie vrijgegeven. Geconstateerd was dat de hartaanval veroorzaakt is door een opeenhoping van vocht in de hersenen. Daarnaast werd er bloed gevonden in de longen en hersenen van de 34-jarige wielrenner. Volgens een patholoog zal het nog weken duren alvorens de exacte doodsoorzaak kan worden bekendgemaakt.

Bij de begrafenis worden tienduizenden mensen verwacht. De winkels in Cesenatico blijven woensdagmiddag gesloten. "Pantani is een legende geworden en onze geschiedenis binnengetreden. Hij laat een grote leegte achter'', eerde premier Berlusconi de op een hotelkamer in Rimini gestorven renner. Tot de beroemdheden die de begrafenis willen bijwonen, zou volgens de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport ook de Argentijnse oud-voetballer Diego Maradona behoren. Beide gevallen sporthelden hebben elkaar vorig jaar op Cuba leren kennen.

Pantani's vader Paolo, met wie hij in een financieel conflict zou zijn geraakt, heeft toestemming gegeven voor een openbare begrafenis.

"Allen die voor de kampioen Pantani hebben geapplaudiseerd, zouden dat nu ook kunnen doen'', sprak Vittorio Savini, voorzitter van de fanclub Club Magico Pantani.

In plaats van bloemen heeft de familie om giften gevraagd voor een door Pantani ondersteunde inrichting voor mindervaliden.

(Bron: ANP/SID)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief