Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Donner stelt Kamer gerust

27 feb 04


Minister Donner van Justitie zal alle hoofdofficieren van Justitie een brief sturen met tekst en uitleg over de geweldsinstructie voor de Nederlandse militairen in Irak.

Met die toezegging verdween de keiharde kritiek van met name D66 en VVD op de bewindsman als sneeuw voor de zon. D66'er Bakker en VVD'er Wilders hadden eerder in het ingelaste debat over de geweldsinstructie de minister gevraagd op een groot aantal punten een knieval te maken en te beloven dat het nooit weer fout zou gaan, maar zij toonden zich uiteindelijk tevreden met de toegezegde brief.

De oppositiepartijen PvdA en GroenLinks laakten de opstelling van met name Bakker, die volgens hen een grote broek aantrok, maar zijn harde woorden absoluut niet waarmaakte. Het geeft volgens Halsema (GroenLinks) geen pas beladen termen als onaanvaardbaar in de mond te nemen en daar vervolgens geen consequenties aan te verbinden.

Donner doet met de brief het werk van procureur-generaal De Wijkerslooth over. De brief van diens hand over de geweldsinstructie lekte eerder deze week uit en veroorzaakte commotie over wat de Nederlandse militairen in Irak wel en niet mogen.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief