Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Baby 199e dode door aanslagen

12 mrt 04

Een zeven maanden oude baby is vrijdag haar verwondingen in een Madrileens ziekenhuis overleden. Het meisje Patricia is de 199e dode als gevolg van de bomaanslagen in Madrid van donderdag, zo berichtten Spaanse media.

De autoriteiten hebben een tante van het kind kunnen vinden maar de ouders niet. De baby werd zwaargewond aangetroffen op een perron van het station van El Pozo waar een van de getroffen treinen onfplofte.

Van de 1463 gewonden liggen er nog ruim vierhonderd in ziekenhuizen. Voor het leven van 38 van hen wordt gevreesd omdat ze in "extreem ernstige toestand" verkeren. Van 21 gewonden wordt de toestand "erg ernstig" gekenschetst door de medische autoriteiten.

De stoffelijke resten van ongeveer 125 mensen zijn geïdentificeerd. Bij die slachtoffers gaat het voornamelijk om Spanjaarden. Wel zijn er vijf andere Europeanen (een Française, twee Polen en twee Roemenen), zeker elf Latijns-Amerikanen en twee Afrikanen geïdentificeerd.

De identificatie verloopt mede moeizaam omdat ook de metropool Madrid veel illegale buitenlanders als werkkrachten heeft. Premier Aznar heeft uit solidariteit bepaald dat overlevende slachtoffers van de aanslagen die illegaal in Spanje verblijven, samen met hun naaste familie de Spaanse nationaliteit wordt aangeboden. De gemeente Madrid neemt de begrafeniskosten van slachtoffers op zich.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief