Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Kerry zoekt debat met Bush

14 mrt 04

De presidentskandidaat van de Democraten John Kerry heeft zijn opponent bij de komende verkiezingen, president George Bush, uitgedaagd om tot de stembusgang in november eens per maand met hem in debat te treden.

Bij een rede in Quincy zei Kerry dat hij met Bush een discussie over de toekomst van Amerika wil voeren, net als Lincoln en Douglas destijds in 1858. Kerry wil met Bush in gesprek over belangrijke zaken als de oorlog in Irak, de stijgende werkloosheid en de problemen van Amerikanen zonder ziektekostenverzekering.

Volgens Kerry vinden presidentskandidaten het tegenwoordig blijkbaar gemakkelijker om beledigingen uit te wisselen dan om belangrijke vraagstukken aan te pakken. Hij pleit dan ook voor een inhoudelijke campagne.

Het kamp van Bush liet direct weten weinig voor het idee te voelen."Hoe kan Kerry vragen om debatten nu hij net 6,3 miljoen dollar heeft uitgegeven aan tv-spotjes om Bush zwart te maken?", vraagt campagnewoordvoerder Steve Schmidt zich af.

Waarschijnlijk komen er kort voor de verkiezingen wel drie televisiedebatten. Het eerste debat vindt naar verwachting eind september plaats.

(Bron: nosnieuws.nl)


 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief