Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

OM: geen aanwijzingen voor geplande actie

1 apr 04

Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag heeft geen aanwijzingen dat de aanrijding donderdag van VVD-fractieleider Van Aartsen en zijn woordvoerder een geplande of gecoördineerde actie was. Dat heeft een woordvoerster van het OM gezegd.

Het OM heeft officieel bevestigd dat de vermoedelijke dader een vrouw is. Zij is nog steeds voortvluchtig. De politie heeft echter voldoende aanknopingspunten en genoeg gegevens om de vrouw op te kunnen sporen.

Het OM heeft de woordvoering over de aanrijding overgenomen van de politie. "Het gaat hier om een politicus en dat ligt altijd wat gevoeliger. Bovendien is er ook een zaaksofficier aangesteld die nauw bij het politieonderzoek is betrokken'', aldus de woordvoerster.

Van Aartsen, die tijdens een fotosessie op het Lange Voorhout werd aangereden, raakte bij het incident niet gewond. Zijn woordvoerder G. Rensink liep een verwonding aan zijn schouder op. Volgens het OM heeft Rensink het ziekenhuis verlaten en legt hij nu een verklaring af bij de politie. Van Aartsen deed dat al eerder op de dag.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief