Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Nieuwe arrestatie voor aanslagen Madrid

7 apr 04

De Spaanse politie heeft opnieuw een verdachte aangehouden die betrokken zou zijn geweest bij de aanslagen in Madrid op 11 maart, waardoor bijna tweehonderd doden vielen. De arrestatie had plaats in de stad Toledo, 80 kilometer ten zuiden van de Spaanse hoofdstad, zo maakten de Spaanse autoriteiten bekend. De man zou dinsdag zijn gearresteerd.

De arrestant is de uit Marokko afkomstige Rachid Adli. Hij wordt verdacht van het onderhouden van banden met twee verdachten die in voorlopige hechtenis zitten. Een van hen is een Syriër, die wordt beschouwd als een van de daders van de aanslagen in Madrid. Wanneer de laatste arrestant voor onderzoeksrechter Olmo moet verschijnen, is nog niet bekend.

Met de nieuwe aanhouding is het aantal arrestanten naar aanleiding van de aanslagen in Madrid opgelopen tot 26. Van deze personen zitten er vijftien in hechtenis. In het weekeinde kwamen zeven verdachten om het leven toen zij hun door de politie belegerde appartement in een voorstad van Madrid opbliezen. Spaanse kranten meldden woensdag dat mogelijk drie verdachten uit het appartement zijn gevlucht voordat de politie het had omsingeld.

(Bron: ANP/AFP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief