Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Kerry: Bush heeft nog steeds geen plan voor Irak

14 apr 04

De Democratische presidentskandidaat John Kerry heeft woensdag flinke kritiek geuit op de persconferentie van president Bush. Kerry vindt dat Bush de Amerikanen had moeten vertellen hoe hij van plan is de situatie in Irak te verbeteren, maar "hij legde geen enkel gespecifieerd plan op tafel''.

Kerry hoopt de Republikein Bush in november uit het Witte Huis te verjagen. Hij stelde dat zijn politieke rivaal nu heeft laten zien "koppig te willen vasthouden aan hetzelfde beleid dat de Amerikaanse troepen steeds verder in gevaar brengt en de belastingbetaler steeds meer geld kost'', aldus Kerry in een door Amerikaanse media verspreide reactie.

Kerry benadrukte zijn standpunt dat Bush nu eens werk moet maken van het "internationaliseren'' van de strijd in Irak door de Amerikaanse bezetting te beëindigen, meer landen te betrekken bij de wederopbouw van Irak en de politieke macht over te dragen aan het Iraakse volk en de Verenigde Naties.

"Het wordt tijd dat hij een gedetailleerd plan op tafel legt dat werkelijk uitgaat van een meer internationale aanpak, dat van de Amerikaanse militairen niet langer een schietschijf maakt en dat de lasten van de opbouw van Irak over meer schouders verdeeld.''

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief