Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Gijzelnemers dreigen met meer executies

16 apr 04

Iraakse gijzelnemers dreigen na de moord op een 36-jarige Italiaanse gijzelaar met meer executies. De ontvoerders van vier Italianen, vermoedelijk soennitische milities, willen volgens de Italiaanse media 'elke 48 uur' een gijzelaar doden, als de Italianen hun troepen niet uit Irak halen. De Italiaanse premier Berlusconi heeft verklaard dat de Italiaanse troepen in Irak zullen blijven.

Een Amerikaanse burger is ontvoerd door gijzelnemers die vermomd als politie zijn hotel in Basra binnendrongen. Dit verklaarde de Irakese politie.

Een Deense zakenman is ontvoerd in de stad Al Tadji in Zuid-Irak. Dit meldt de Deense televisiezender DR1. De Deense regering heeft het bericht niet bevestigd. De man, die volgens de DR1 'in de dertig is' werd gegijzeld bij een overval op de snelweg.

Zeker veertig buitenlanders worden op dit moment vermist in Irak. De Ierse minister van Buitenlandse Zaken en huidig EU-voorzitter Cowen heeft de gijzelnemers opgeroepen de resterende gijzelaars vrij te laten. De EU-ministers van Buitenlandse Zaken bespreken de situatie in Irak en het Midden-Oosten in een speciaal EU-overleg in het Ierse Tullamore.

(Bron: NOS Nieuws)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief