Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Amerikanen in Irak gedood

18 apr 04

Er zijn in Irak vier Amerikaanse militairen gedood. Dat heeft een legerwoordvoerder gemeld. Drie Amerikanen kwamen zaterdag om bij een aanslag van Iraakse opstandelingen op hun konvooi, in de zuidelijke stad Diwaniya.

Bij de gevechten die daarop volgden zouden ook zeven Irakezen zijn omgekomen. De vierde Amerikaan werd zaterdag in de westelijke provincie al-Anbar gedood. De woordvoerder wilde daarover geen details geven. Al-Anbar is de provincie waarin ook Fallujah ligt en waar de coalitietroepen onder vuur liggen van Soenitische opstandelingen.

Twee Iraakse chauffeurs die voor de coalitietroepen betonblokken vervoerden, zijn in het noorden van Irak om het leven gekomen. De twee werden bij Kirkuk aangevallen door gewapende mannen, meldde de politie.

In hetzelfde gebied hebben Amerikaanse militairen een Iraakse herderin gedood. De dochter van een invloedrijk stamhoofd in de buurt van Kirkuk hoedde een kudde schapen, toen een Amerikaanse militair haar aanzag voor een opstandeling en haar doodschoot.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief