Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Advocaat blijft Dutroux toch verdedigen

28 apr 04

Xavier Magnée, een van de drie advocaten die Marc Dutroux bijstaan, blijft zijn cliënt gewoon verdedigen. Dat heeft Magnée woensdagmiddag laten weten na overleg met Dutroux.

De raadsman overwoog zich woensdag terug te trekken na een conflict met Dutroux naar aanleiding van een getuigenverhoor. Over de precieze aard van het geschil wilde de raadsman woensdag niets kwijt. Wel verliet hij woensdag de rechtszaal na een discussie met Dutroux over de zaak. Advocaten en verdachten, die zich in een glazen kooi bevinden, communiceren tijdens het proces in Aarlen via speciale telefoons met elkaar. Na overleg met Dutroux heeft Magnée echter besloten zijn cliënt gewoon te blijven verdedigen.

Het Hof van Beroep van Aarlen heeft woensdag overigens de speciale accreditatie voor een Nederlandse journaliste ingetrokken. Anne de Graaf, schrijvend voor de Vlaamse krant De Morgen, mag het proces niet meer bijwonen. De vrouw had dinsdag, tijdens het bezoek van het hof aan de kooi in Marcinelle waar Dutroux kinderen in verborgen hield, een man die nog moet getuigen op het proces toegang verleend tot een brug waar de media het bezoek konden volgen. Daarvoor had zij haar perskaart uitgeleend. De vrouw ontkent hem geholpen te hebben.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief