Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Twee verdachten opgepakt

11 mei 04

De Iraakse politie heeft twee verdachten opgepakt na de aanslag met handgranaten die maandagavond het leven kostte aan een Nederlandse sergeant. Ze worden verhoord. De Koninklijke Marechaussee en een juridische adviseur zijn daarbij aanwezig. Vice-premier De Graaf maakte dit dinsdagochtend bekend in een ingelaste persconferentie.

De Graaf betuigde zijn medeleven aan de familie van het slachtoffer. De man, een 36-jarige sergeant van de luchtmobiele brigade uit Schaarsbergen, laat vrouw en twee kinderen achter. De Graaf sprak van een "verschrikkelijke schok voor iedereen". "We proberen mee te delen in het verdriet."

Naar zijn zeggen zijn extra veiligheidsmaatregelen getroffen rond de Nederlandse troepen in het zuiden van Irak. Hij trad niet in detail. "Maar we zijn er om te waken over de veiligheid van de bevolking. Het werk gaat door", voegde de D66-bewindsman er meteen aan toe.

Bij de aanslag raakte een soldaat gewond, maar hij is aanspreekbaar, aldus De Graaf. De twee militairen kwamen uit een en hetzelfde bataljon, dat in de Graafs woorden een "grote klap" heeft gekregen.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief