Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Spaanse kroonprins Felipe trouwt Letizia Ortiz

22 mei 04

De Spaanse kroonprins Felipe en de journaliste Letizia Ortiz zijn zaterdag in Madrid in het huwelijk getreden. Tijdens een mis in de Almudena-kathedraal gaven de 36-jarige kroonprins en de 31-jarige voormalige journaalpresentatrice elkaar het jawoord.

De officiële huwelijksvoltrekking vond plaats nadat koning Juan Carlos met een hoofdknik zijn toestemming had gegeven. Daarop spraken Felipe en Letizia hun huwelijksbeloftes uit en wisselden ringen uit. Ook schonken bruid en bruidegom elkaar gouden munten, als teken van de voorspoed die ze elkaar toewensen.

De kroonprins en zijn aanstaande waren in het eerste deel van de mis zichtbaar gespannen, maar na de uitwisseling van de huwelijksbeloften brak de opluchting op beide gezichten door. Aan het eind van de mis las de aartsbisschop van Madrid, Antonio María Rouco Varela, de zegen voor namens Paus Johannes Paulus II.

Onder de gasten in de Almudena-kathedraal bevonden zich ook kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima, prins Constantijn en prinses Laurentien, de Britse kroonprins Charles en prinses Caroline van Monaco. De huwelijksmis was op verzoek van het bruidspaar opgedragen aan de 192 slachtoffers van de dodelijke bomaanslagen op vier forensentreinen in Madrid.

De feestelijkheden rondom het huwelijk zijn daarom minder uitbundig dan oorspronkelijk de bedoeling was. Het bruidspaar maakt na het vertrek uit de kathedraal een rondrit door Madrid in een gepantserde auto.

(Bron: ANP)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief