Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Hamasleden geliquideerd in Gaza

30 mei 04

Een Hamascommandant, zijn assistent en een voorbijganger zijn gedood bij een Israëlische helikopteraanval in de Gazastrook. De actie gebeurde enkele uren voordat premier Sharon zijn aangepaste plan voor de terugtrekking uit de Gazastrook aan zijn kabinet zou voorleggen.

De Hamasbeweging spreekt van een nieuwe, laffe moord van Israël, als onderdeel van het beleid van bloedige escalatie tegen de Palestijnen. De slachtoffers zijn Wael Nassar (38), een van de oprichters van de militaire tak van Hamas en de 31-jarige Mohammed Sarsour.

Israël laat weten dat de gedode Hamasleiders verantwoordelijk waren voor veel aanvallen op Israëliërs, waaronder zelfmoordaanslagen, en dat ze nieuwe aanslagen aan het voorbereiden waren.

Israëlische tanks en bulldozers zijn vannacht opnieuw gedurende korte tijd Rafah binnengetrokken, waar enkele gebouwen met de grond gelijk werden gemaakt.

Het terugstrekkingsplan uit Gaza van Sharon verschilt nauwelijks van het plan dat door de Likoedleden werd weggestemd. Ook voor het aangepaste plan lijkt hij in het kabinet geen meerderheid te krijgen.

(Bron: nosnieuws.nl)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief