Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Moeder brengt eigen kinderen om in Berghem

1 jun 04

De moeder van de drie dood aangetroffen jongens uit Berghem heeft haar kinderen in de nacht van vrijdag op zaterdag door middel van geweld om het leven gebracht. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Uit het technisch en buurtonderzoek is gebleken dat de vrouw alleen heeft gehandeld. De jongens zijn in de woning om het leven gekomen door steek- en slagwonden. Na haar daad heeft de moeder zich voor de trein geworpen, aldus de politie.

De politie heeft in de woning een aantal afscheidsbrieven en het steekwapen gevonden. Uit die brieven blijkt volgens de politie dat de vrouw op zoek was naar gemoedsrust en dat ze haar drie kinderen bij zich wilde hebben. Uit piëteit met de nabestaanden wilde de politie daar verder niets over zeggen. Wel is duidelijk dat de brieven in alle rust zijn geschreven.

Niemand had kennelijk in de gaten dat de vrouw ergens mee worstelde, aldus burgemeester H. Klitsie van Oss (waar Berghem onder valt). "Het was voor iedereen een klap bij heldere hemel.
Niemand begrijpt het.'' Uit het onderzoek is gebleken dat bij het drama afgezien van de moeder en de drie kinderen niemand betrokken is geweest.

Het gezin was bij de politie nauwelijks bekend. Sinds 2002 was de politie er drie keer aan de deur geweest. Twee keer om te bemiddelen in de scheidingsprocedure en een keer omdat een brandje was ontstaan door een oververhitte koelkast. De scheiding verliep vrijwel probleemloos, aldus de politieman. Meer wilde hij er niet over kwijt.

Burgemeester Klitsie zei zeer diep geraakt te zijn door het drama. "Alle aandacht gaat nu uit naar de nabestaanden.'' Berghem is met zijn 8000 inwoners een hele hechte gemeenschap. "Het verdriet is er groot, evenals het onbegrip'', aldus de burgemeester.

Berghem zal de klap niet binnen een paar weken te boven zijn, verwacht hij. De gemeente blijft zolang dat nodig is flankerende hulp bieden. Ook op de Sint Josephschool waar de drie kinderen op school zaten, wordt extra hulp geboden. Ondanks de vakantie is de school opengesteld voor de opvang van leerlingen en hun ouders.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief