Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Prinses Catherina-Amelia gedoopt met water uit de Jordaan

12 jun 04

Prinses Catherina-Amelia is zaterdag in de Grote of Sint Jacobskerk in Den Haag gedoopt. Dominee Carel ter Linden leidde de dienst.

Het prinsesje hield zich stil toen het speciaal overgebrachte water uit de Jordaan over haar hoofd werd gesprenkeld.

Ter Linden hield tijdens de dienst een schriftlezing uit het Nieuwe Testament, Mattheus 25. Nadat de dominee de zegen over prinses Amalia had gesproken, spraken de peters en meters een wens voor de dopeling uit.

Prinses Victoria van Zweden hoopt dat Amalia zal genieten van het leven en prins Constatijn dat zijn nichtje ons over grenzen helpt te stappen. Martín Zorreguieta, de broer van prinses Máxima, wenst zijn nichtje bescheidenheid, de kunst van het toegeven van fouten en daar dan ook van te leren.

Vice-president van de Raad van State Herman Tjeenk Willink hoopt dat zij de kracht heeft om vooral zichzelf te blijven. Marc ter Haar, een goede vriend van prins Willem-Alexander, vindt optimisme, zelfvertrouwen en vreugde belangrijke elementen in het leven van Amalia. Máxima's vriendin en huwelijksgetuige Samantha van Welderen barones Rengers-Deane wenst tenslotte Amalia geluk, gezondheid en liefde.

Na afloop van de dienst zijn ongeveer honderd gasten vertrokken naar Paleis Huis ten Bosch waar koningin Beatrix een lunch aanbiedt.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief