Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Dutroux in cassatie tegen vonnis

19 jun 04

Marc Dutroux zal in cassatie gaan tegen het vonnis van het gerechtshof in Aarlen. Dat zegt zijn advocaat Ronny Baudewyn in een interview met de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

Dutroux werd door de jury donderdag schuldig bevonden op 93 feiten, waaronder ontvoering en moord. Begin komende week bepaalt het gerechtshof welke straf Dutroux krijgt. Waarschijnlijk zal dat levenslang zijn.

Dutroux heeft steeds volgehouden in opdracht van een pedofielennetwerk te hebben gehandeld, maar naarmate het proces vorderde, richtte de verdenking zich steeds meer tegen hemzelf.

"Hij gaat ervan uit dat nog voor het proces begon, hij al geen kans meer maakte op genade. Het onderzoek is volgens hem zo gevoerd dat hij móest hangen", zegt Baudewyn.

Genoeg geweest
De advocaat maakt in het interview meteen duidelijk dat hij Dutroux in de beroepszaak niet meer zal bijstaan. "Daar doe ik niet aan mee. Ik haak af na de uitspraak, het is genoeg geweest", aldus de raadsman.

Baudewyn is overigens ook niet bevoegd om voor het Hof van Cassatie te pleiten. Dat kunnen alleen speciaal daarvoor geaccrediteerde raadslieden.

De cassatie zou al over een paar weken kunnen plaatsvinden. Het Hof van Cassatie in Brussel bekijkt vooral of er vormfouten zijn gemaakt tijdens een proces. Mocht dat zo zijn, dan moet de rechtszaak geheel of gedeeltelijk worden overgedaan in Luik.

(Bron: NOS nieuws)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief