Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Vrouw van presidentskandidaat Kerry goed voor 1 miljard

29 jun 04

De echtgenote van de Amerikaanse Democratische presidentskandidaat John Kerry is goed voor ongeveer een miljard dollar, een bedrag dat tweemaal zo hoog is als eerdere schattingen.

Dat meldde de krant Los Angeles Times zondag. Als Kerry in november tot president wordt gekozen, krijgt het Witte Huis de rijkste bewoners die het ooit heeft gehad.

Teresa Heinz Kerry is de weduwe van de in 1991 verongelukte senator Heinz van Pennsylvania, erfgenaam van de oprichter van het Heinz-levensmiddelenconcern. Zij erfde toen meer dan 400 miljoen dollar. In 1995, ten tijde van haar huwelijk, bedroeg haar vermogen een half miljard dollar.

Door de Times geraadpleegde deskundigen zeiden dat het vermogen sinds 1995 op zijn minst is verdubbeld, gezien de mogelijkheden bij beleggingen. Bij de schatting van het vermogen hebben de deskundigen gekeken naar de uitgaven voor levensonderhoud van het echtpaar en de schenkingen die de Kerry's doen.

Omdat er geen details bekend zijn over de beleggingen van Heinz Kerry is meer dan een schatting niet mogelijk. De schattingen van de door de krant geraadpleegde deskundigen lopen uiteen van 0,9 tot 3,2 miljard.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief