Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Twee rappers vast voor bedreiging Hirsi Ali

5 jul 04

Twee leden van de Haagse rapgroep DHC (Den Haag Connection) worden voorlopig vastgehouden wegens bedreiging van VVD-Tweede Kamerlid Hirsi Ali. Een derde lid is inmiddels vrijgelaten. Dat liet een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten.

De onderzoeksrechter vond niet dat de rappers vervolgd worden, omdat ze een parlementariër zouden hebben belemmerd in het uitoefenen van haar taak. Het OM wilde dat wel, op basis van artikel 121 van het Wetboek van Strafrecht, dat daarvoor in het leven is geroepen.

De twee Hagenaars mogen de komende tien dagen worden vastgehouden op verdenking van 'gewone' bedreiging in een van hun nummers, de Hirsi Ali Diss. Daarin rappen ze onder meer dat ze Hirsi Ali's nek willen breken en dat een bomaanslag op haar in voorbereiding is. Verder bestaat de tekst uit een reeks scheldwoorden en beledigingen.

De politie hield de rappers vrijdag en zaterdag aan. Vrijdag deed ze een aantal huiszoekingen, waarbij ze een van hen arresteerde. Deze persoon is nu vrijgelaten, omdat hij nog niet zo lang bij de band zat, aldus de OM-zegsman. De andere twee meldden zich zaterdag op het politiebureau en zijn toen aangehouden.

Hirsi Ali deed vorige week aangifte van bedreiging na een uitzending van NOVA, waarin aandacht aan DHC werd besteed. De rapgroep heeft het nummer vorig jaar al gemaakt. Het is niet in de winkel te koop, maar via internet te beluisteren.

Hirsi Ali houdt zich verder afzijdig. Zij heeft aangifte gedaan en daarmee is voor haar de zaak klaar, meldde een VVD-woordvoerder maandag.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief