Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Kerry kiest Edwards als running mate

6 jul 04

Hij was de belangrijkste kandidaat en vandaag heeft John Kerry het dan eindelijk bevestigd. John Edwards wordt de running mate van de Democratische presidentskandidaat John Kerry. Dat melden Amerikaanse media. Kerry heeft Edwards telefonisch de Democratische kandidatuur voor het vice-presidentschap aangeboden.

Kerry hulde zich maandenlang in stilzwijgen over zijn running mate. Daardoor staken geruchten de kop op dat ook de voormalige Democratische presidentskandidaat Gephardt en gouverneur Vilsack van Iowa in beeld waren. Ook bleven sommige Democraten hopen op Hillary Clinton.

Edwards was direct na zijn verrassend succesvolle campagne tijdens de voorverkiezingen al één van de topfavorieten voor de functie. Hij gooide als laatste van serieuze kanshebbers pas op Super Tuesday de handdoek in de ring.

Om de benoeming tot op het laatste moment geheim te houden heeft Kerry Edwards niet uitgenodigd in Pennsylvania, waar hij vanmiddag in een toespraak de kandidatuur van Edwards officieel bekend zal maken. Edwards hield zich afgelopen weekeinde in North-Carolina nog op de vlakte over zijn mogelijke kandidatuur.

Eind deze maand wordt Kerry op de conventie in Boston formeel genomineerd als Democratische presidentskandidaat. Op 2 november nemen Kerry en Edwards het op tegen president Bush en zijn running mate, vice-president Dick Cheney.

(Bron: NOS Nieuws)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief