Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

'Gezondheidstoestand Milosevic zeer slecht'

6 jul 04

Het zou dinsdag zo slecht gaan met Slobodan Milosevic (62) dat hij een bespreking met zijn juridsch adviseur Zdenko Tomanovic heeft moeten afgelasten. Dit heeft Tomanovic dinsdag in de wandelgangen van het Joegoslavië-Tribunaal gezegd in gesprek met journalisten. Volgens Tomanovic heeft 'Slobo' momenteel veel last van zijn hart en van zijn hoge bloeddruk.

In een reactie op de uitspraken van Tomanovic laat de woordvoerder van de griffie van het Joegoslavië-Tribunaal weten dat er sinds maandag geen verandering is opgetreden in de gezondheidstoestand van Milosevic.

Milosevic woonde toen een zitting van het VN-tribunaal bij die een klein uur heeft geduurd. Hij oogde toen vermoeid en had een rood gezicht, maar toonde zich even spraakzaam en strijdvaardig als altijd.

De Servische jurist Tomanovic zei tevens niet beschikbaar te zijn als het tribunaal op zoek zou gaan naar een advocaat die tegen de wil van de verdachte aan Milosevic wordt opgelegd. Tomanovic is door de ex-president van Joegoslavië aangesteld als juridisch adviseur. Het is niet aan derden om verandering te brengen in de aard van die relatie, aldus Tomanovic.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief