Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Veiligheidsmaatregelen in Nederland van kracht

10 jul 04

De overheid heeft op verschillende plaatsen in Nederland extra veiligheidsmaatregelen getroffen wegens een verhoogde dreiging van terroristische aanslagen. De overheid besloot tot de maatregelen omdat de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) aanwijzingen heeft, dat enkele radicale moslims mogelijk bezig zijn terroristische aanslagen voor te bereiden.

Een aantal van deze maatregelen zijn te zien voor iedereen. Het gaat dan om de opstelling van extra toezichthuisjes of extra observatie door politie. Zo staan er bij de Schipholtunnel op de A4 extra beveiligingsvoertuigen.

De overheid heeft tot de maatregelen besloten, omdat de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) aanwijzingen heeft, dat enkele radicale moslims mogelijk bezig zijn terroristische aanslagen voor te bereiden.

In Amsterdam zegt de politie op de hoogte te zijn van de terreurdreiging. Een woordvoerder meldde dat er nog geen extra maatregelen worden genomen, wel zal de politie extra alert zijn.

De politie en justitie in Den Haag en burgemeester Deetman hebben naar aanleiding van de toegenomen dreiging vrijdag een paar keer vergaderd. Dat meldde de politie vrijdagavond laat. Zij heeft "passende maatregelen" genomen, maar doet daar verder geen mededelingen over.

Hoeveel gebieden, gebouwen of installaties momenteel extra worden beveiligd op aanwijzing van de AIVD kan de woordvoerder niet zeggen. Ook de grootte van de dreiging, wil hij niet prijsgeven.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief