Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Cel voor bedreiger Balkenende

19 jul 04

De 35-jarige Dennis K. uit Hoorn moet twintig maanden de cel in omdat hij premier Balkenende bedreigende e-mailberichten heeft gestuurd. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald.

Tussen december vorig jaar en maart dit jaar schreef de 35-jarige teksten aan de premier als: "Je gaat er nu echt aan" en "Ik zal je gijzelen". Ook e-mailde hij een foto waarop hij gewapend stond met een bivakmuts over z'n hoofd.

Justitie had dertig maanden geëist, maar dat vonden de rechters te ver gaan. Wel krijgt hij behalve de twintig maanden cel nog tien maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

De man zegt dat hij in die periode zwaar gestresst was door grote schulden en relatieproblemen. Naast de e-mailbedreigingen aan Balkenende is de man uit Hoorn ook veroordeeld voor een aantal inbraken.

K. is niet de eerste persoon die wegens bedreiging van de premier de cel in moet. De 33-jarige Adem T. ging hem voor. Hij kreeg tbs met dwangverpleging omdat hij de vrouw van Balkenende dreigde dood te steken.

(Bron: NOS Nieuws)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief