Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Belgrado zwijgzaam over bericht onderhandelingen Mladic

20 jul 04

De ministers Draskovic van Buitenlandse Zaken en Davinic van Defensie van Servië-Montenegro weigeren commentaar te geven op het bericht dat de Servische regering met de voormalige Bosnisch-Servische legerleider Mladic onderhandelt over overgave aan het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag. Dat meldt het onafhankelijke Belgradose radio- en tv-station B92.

Het Amerikaanse weekblad TIME berichtte maandag over de onderhandelingen met Mladic op gezag van een hoge Servische regeringsfunctionaris. De regering zou Mladic hebben aangeboden zijn verdediging in Den Haag te betalen en zijn familie financieel te steunen, als hij zich vrijwillig overgeeft.

De functionaris zegt over "enkele weken" een resultaat te verwachten van de "zeer intense" onderhandelingen. TIME haalde een westerse diplomaat in Belgrado aan, die zegt dat "wij definitief wat beweging zien in deze zaak; er is ruimte voor optimisme".

De eerder deze maand geïnstalleerde nieuwe Servische president Tadic is sinds maandag in Washington en wordt dinsdag op hoog niveau ontvangen, door vice-president Cheney en de ministers Rumsfeld van Defensie en Powell van Buitenlandse Zaken, meldde B92. Mladic is al sinds 1995 voortvluchtig. Hij is onder meer aangeklaagd wegens genocide na de val van Srebrenica.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief