Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Saddam Hoessein schrijft gedichten en eet 'muffins'

26 jul 04

Saddam Hoessein brengt zijn tijd in eenzame opsluiting door met het schrijven van gedichten, het lezen van de koran, tuinieren en het eten van Amerikaanse muffins en koekjes. Een van zijn gedichten gaat over zijn aartsvijand George Bush.

Dat meldde de Britse krant The Guardian maandag. Het blad baseert zich op de Iraakse minister voor Mensenrechten, Amin. De bewindsman bracht zaterdag een bezoek aan de voormalige leider van Irak, die in afwachting van zijn proces vastzit.

Volgens Amin verkeerde Hoessein over het algemeen in goede gezondheid en wordt hij onder goede omstandigheden vastgehouden. Hij ondergaat een behandeling tegen hoge bloeddruk. Hij kreeg antibiotica wegens een chronische prostaatinfectie.

De verdreven president verblijft in een cel van drie bij vier meter met witte wanden en airconditioning. Tijdens het luchten verzocht hij een perkje.

Hoewel de minister niet zelf met de ex-dictator sprak, meende hij wel dat Hoessein gedemoraliseerd en teneergeslagen overkwam. Amin zei dat hij geen tijd had gehad het gedicht over Bush te lezen.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief