Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Omroepen zenden Verstappen-films uit

27 jul 04

Wegens het overlijden van filmmaker Wim Verstappen (67), afgelopen weekeinde, zenden TROS en BNN deze week films van hem uit. Zijn bekende en geruchtmakende productie, Blue Movie, is woensdagavond (22.50 uur) op Nederland 2 te zien, meldde BNN dinsdag.

De jongerenomroep zendt de film uit 1971 uit en heeft daarvoor een geschikte kopie gevonden die voldoet aan alle technische tv-eisen. Eerder leek zo'n band niet te vinden. Het uitzenden van Blue Movie is bijzonder omdat de film ten tijde van het uitkomen door de filmkeuring werd afgekeurd. Uiteindelijk overtuigde Verstappen dat instituut met een brief waarin hij onder meer verwees naar zijn lievelingsauteur Simon Vestdijk.

De rolprent is nog nooit op televisie geweest. De film draait om een net vrijgekomen bajesklant (Hugo Metsers) die in een Bijlmerflat komt wonen. Hij gaat met elke buurvrouw bij wie hij een kopje suiker gaat lenen naar bed. Expliciete beelden van erecties en ander bloot zijn het gevolg.

De TROS toont vrijdag Verstappens politiefilm 'Grijpstra en de Gier'. Deze productie uit 1979 heeft Rijk de Gooyer en Rutger Hauer in de hoofdrollen en is gebaseerd op het boek 'Het lijk in de Haarlemmerhouttuinen' van Jan-Willem van de Wetering. Grijpstra en de Gier is vrijdagavond vanaf 21.00 uur te zien, eveneens via Nederland 2.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief