Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Fysiotherapeuten dreigen zich te verzetten tegen de vrije tarieven

29 jul 04

De kans is groot dat fysiotherapeuten niet meedoen aan de vrije markt als hun inkomen niet eerst wordt verhoogd. Dit zegt voorzitter Bas Eenhoorn van het Genootschap Fysiotherapie in NOVA.

Hij wil zijn leden bij elkaar roepen als minister Hoogervorst van Volksgezondheid blijft weigeren de tarieven voor fysiotherapeuten te verhogen. "Ik denk dat de leden hun kont tegen de krib gooien en niet mee doen met de vrije markt," aldus Eenhoorn.

Vanaf 1 januari 2005 zullen de tarieven van fysiotherapeuten niet meer vastliggen. Minister Hoogervorst van Volksgezondheid heeft met de fysiotherapeuten afgesproken dat ze voor hun inkomen moeten onderhandelen met de zorgverzekeraars.

"Eigenlijk kun je niet onderhandelen met verzekeraars vanuit zo'n belachelijk negatieve positie, we hebben keer op keer aan de minister gevraagd om het tarief op een redelijk niveau te brengen," aldus Eenhoorn.

Sinds begin dit jaar hebben fysiotherapeuten te maken met een forse daling van het aantal patiënten omdat tachtig procent van de behandelingen van fysiotherapie niet meer automatisch door het ziekenfonds wordt vergoed. Bovenop de al jaren te lage tarieven is dit volgens Eenhoorn fataal voor een aantal fysiotherapiepraktijken in ons land.

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief