Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Kerry bezoekt 'vergeten' stadje alsnog

9 aug 04

Voor John Kerry, de Democratische kandidaat bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen, telt iedere stem. Daarom besloot hij zondag tijdens zijn campagnetournee rechtsomkeert te maken en 1500 kilometer terug te rijden om een klein stadje in Kansas te bezoeken waar hij onderweg vergeten was te stoppen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag hadden ongeveer 1500 inwoners van Lawrence zich verzameld om Kerry en zijn running-mate John Edwards hun steun te betuigen. De Democratische campagnekaravaan reed echter door zonder vaart te minderen.

Kerry's echtgenote Elizabeth plaatste zaterdag een excuusbrief op de website van haar man. Ze legde uit dat iedereen in de karavaan min of meer lag te slapen. Het team van Kerry en Edwards had het bestaan van het gehucht geheel over het hoofd gezien.

Ze bood namens beide kandidaten haar diepste verontschuldigingen aan en beloofde de fout zo spoedig mogelijk te zullen herstellen. Daarom vertrok Kerry met zijn gevolg zondagochtend in alle vroegte uit Albuquerque om alsnog zijn gezicht te laten zien in Lawrence.

(Bron: ANP/AFP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief