Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Riagg wil ook psychiatrische hulp geven in Turkije

9 aug 04

Het Riagg Rijnmond Noord West (Rotterdam) wil volgend jaar zomer ook psychiatrische hulp leveren aan eigen cliënten in Turkije. Als de zorgverzekeraars de hulp willen vergoeden, kan het project beginnen. Dit zegt Riagg-directeur J. Lamé maandagavond in het televisieprogramma NOVA.

Het Rotterdamse Riagg voert sinds vorig jaar zomer een project uit in het Rif-gebergte in Marokko, waarbij ongeveer 150 chronisch psychiatrische patiënten tijdens hun vakantie hulp krijgen. Bovendien gaf het Riagg driehonderd keer telefonisch advies en hielp het bij vijftien crisisgevallen. Het project kost 20.000 euro.

Dit alles is zeer tegen de zin van minister Hoogervorst (Volksgezondheid). Die vindt de zorg te duur en vindt dat de Rotterdamse Riagg zich op een hellend vlak begeeft. AWBZ-zorg in
het buitenland door Nederlandse hulpverleners is momenteel wettelijk wel mogelijk. Hoogervorst onderzoekt of hij extra voorwaarden kan stellen aan de AWBZ-vergoedingen voor de Riagg-projecten. Dat onderzoek is nog bezig, aldus een woordvoerder van het ministerie maandag.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief