Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Tas Margarita na arrestaties teruggevonden

14 aug 04

De gestolen tas van prinses Margarita is weer boven water. De politie heeft hem in de nacht van vrijdag op zaterdag teruggevonden in een woning in Amsterdam-Noord. Dat gebeurde bij de arrestatie van twee vrouwen en een man. Een woordvoerster van de Amsterdamse politie heeft dat zaterdag meegedeeld.

De tas werd op 31 juli in de Rivierenbuurt in Amsterdam uit een auto gestolen, zegt de politie. Alles wat erin zat, met uitzondering van een mobieltje en een paspoort, was nog in de tas aanwezig. De politie zal de tas met inhoud zo snel mogelijk aan de prinses teruggeven.

De arrestaties hadden plaats in woningen in Amsterdam-Noord en de Rivierenbuurt. Het betreft een 33-jarige man, die een bekende van de politie is, en een 39-jarige vrouw. Ze zitten in verzekerde bewaring op verdenking van diefstal, heling of verduistering. De derde arrestant, een vrouw, is weer vrij omdat ze niks met de zaak te maken heeft.

Diverse roddelbladen kregen deze week zeer persoonlijke spullen uit de tas van Margarita te koop aangeboden. Het zou mogelijk gaan om onder meer een opschrijfboekje met het mobiele nummer van de koningin, correspondentie tussen Margarita en haar echtgenoot, Edwin de Roy van Zuydewijn, en persoonlijke notities. De tas was uit haar auto gestolen.

Nadat bekend was geworden dat spullen waren aangeboden, zag de prinses zich genoodzaakt via haar advocaat mee te delen dat zij stappen onderneemt om haar huwelijk te beëindigen. Ook verklaarde ze dat het haar spijt dat ze met haar publicaties in tijdschrift HP/De Tijd het vertrouwelijk karakter van "haar familieleven" heeft geschonden.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief