Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Balkenende: intens medeleven en afschuw

15 aug 04

Premier Balkenende heeft mede namens koningin Beatrix zijn "intense medeleven" uitgesproken met de familieleden van de omgekomen Nederlandse militair in Irak. Balkenende
verklaarde zondag met "afschuw" te hebben kennisgenomen van de beschieting.

"Onze gedachten zijn bij de nabestaanden", aldus de premier. Hij voelt ook mee met de militairen die bij het incident gewond raakten, en met hun familie. "Dit is een grote schok voor
iedereen", aldus Balkenende.

Volgens Balkenende stelt de overgrote meerderheid van de Irakezen de activiteiten van de Nederlandse militairen zeer op prijs. "Dat werk moet daarom ook worden voortgezet. Dit was geen aanslag door het Irakese volk, maar een aanslag door individuen die door hun destructieve optreden proberen om de wederopbouw van Irak te frustreren."

Balkenende zei niet voor terreur te wijken. "Wij geven voluit steun aan onze militairen, die voortgaan met de wederopbouw, samen met de vele andere landen die zich inzetten voor de toekomst van Irak, en samen met de Irakese bevolking."

Het werk van de Nederlandse militairen, stelde de premier vast, is niet zonder risico's. "Alle inspanningen zijn en blijven erop gericht om die risico's tot een minimum te beperken."

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief