Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Veel slachtoffers bij beschieting in Bagdad

17 aug 04

Een drukke straat in de Iraakse hoofdstad Bagdad is dinsdag met zware granaten bestookt. De aanslag was in de wijk Rashid, in het centrum op de oostelijke oever van de Tigris. Er zijn daardoor zeker zeven doden en enkele tientallen gewonden gevallen, volgens medische hulpverleners.

Een woordvoerder van het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken zei aanvankelijk dat het om een aanslag met een autobom ging. Korte tijd later maakte hij bekend dat opstandelingen granaten hadden afgevuurd op de drukke straat niet ver van een politiebureau en een moskee. Een van de afgevuurde projectielen was zo krachtig dat de autoriteiten onmiddellijk van een autobom uitgingen.

De beschieting maakte veel slachtoffers in de drukke straat met stoffenwinkels en kleermakers. Een van de projectielen landde in de afgeschermde sector in Bagdad waar de Amerikaanse ambassade is gevestigd en de door de Amerikanen aangestelde interim-bestuurders van Irak zijn gehuisvest.

De mortiergranaat kwam neer tussen het conferentiecentrum, waar momenteel de Nationale Conferentie wordt gehouden, en het gebouw van de Iraakse regering. Een Amerikaanse militair en een civiele beveiligingsbeambte raakten gewond.

(Bron: ANP/AFP/Reuters)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief