Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Sharon krijgt geen steun voor uitbreiding coalitie

19 aug 04

De Israëlische premier Sharon mag zijn coalitie niet aan een meerderheid helpen met de oppositionele Arbeidspartij of elke andere partij. Dat berichtte de website van de krant Haaretz woensdagavond op basis van de uitslag van een stemming tijdens beraad van Sharons Likudpartij in Tel Aviv.

Veel van Sharons partijgenoten zijn het niet eens met zijn plannen voor de ontmanteling van alle joodse nederzettingen in de Gazastrook. Om die toch door te kunnen drukken, wil hij de Arbeidspartij binnen zijn regering halen. Sharons coalitie heeft sinds juni geen meerderheid meer in het parlement.

Sharon haalde tijdens de bijeenkomst voorafgaand aan de stemming fel uit naar tegenstanders binnen zijn eigen partij. De eerste ministers noemde zijn critici "opstandig, extremistisch en
onverantwoordelijk". Onder luid gejuich van zijn achterban zei de premier dat de huidige coalitie alleen verder kan regeren als de Likud hem onvoorwaardelijk steunt. Uiteindelijk stemde ongeveer 60 procent van de aanwezige partijgenoten tegen.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief