Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Arrestaties in verband met aanslagen Madrid

20 aug 04

De Spaanse politie heeft vrijdag twee verdachten in verband met de aanslagen van 11 maart in Madrid gearresteerd. Dat heeft het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken gemeld. De twee personen, een Syriër en een Algerijn, zijn aangehouden in de buurt van de oostelijke havenstad Valencia.

De mannen konden worden geïdentificeerd dankzij vingerafdrukken op een boek. Dat was gevonden in het appartement in Leganès, waar zeven vermeende betrokkenen bij de aanslagen zich op 3 april met explosieven opbliezen. Daarnaast zijn twee telefoonnummers van de Algerijn gevonden in een auto die is gebruikt bij de aanslagen van 11 maart. De politie trof de auto aan in Leganès, een voorstad van Madrid.

De twee verdachten waren eerder aangehouden op 23 maart in het kader van hetzelfde onderzoek. Ze kwamen toen vrij wegens gebrek aan belastende informatie. Wel moesten de twee beschikbaar blijven voor de politie, die hen nu beschouwt als "potentiële betrokkenen" bij de aanslagen van 11 maart en bij de zevenvoudige zelfmoord.

Momenteel zitten er twintig verdachten van betrokkenheid bij de aanslagen in hechtenis, van wie achttien in Spanje. Bij de aanslagen op vier treinen kwamen op 11 maart 191 mensen om het leven.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief