Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

LPF en Maas eisen rectificatie

23 aug 04

De LPF en vastgoedhandelaar Maas eisen een rectificatie van de Telegraaf. Zij hebben inmiddels een kort geding aangespannen bij de rechtbank in Amsterdam. Dat heeft de advocaat namens hen, O. Hammerstein, maandag laten weten.

De ochtendkrant meldde maandag dat de FIOD-ECD een inval heeft gedaan bij de LPF en dat de complete administratie in beslag is genomen. Bij het artikel, gebaseerd op anonieme bronnen, stond een foto van Maas, een van de financiers van de noodlijdende partij.

De LPF en Maas achten de publicatie in De Telegraaf onjuist en daarom onrechtmatig. De LPF vindt het stuk schadelijk voor de partij. Maas vindt dat hij ten onrechte in het stuk wordt opgevoerd. Namens de partijen eist advocaat Hammerstein een rectificatie op de voorpagina en 50.000 euro voor elk.

De Telegraaf heeft op dit moment geen commentaar op de eis van LPF en Maas, aldus een woordvoerder namens de hoofdredactie.

Maas liet via een woordvoerder weten het hele voorval vervelend te vinden. "Het is spijtig en beschadigend voor de LPF", aldus de zegsman. Maas is een grote schuldeiser van de LPF. Hij heeft 1,3 miljoen euro geleend aan de partij, waarvan de LPF dit jaar nog 100.000 euro moet terugbetalen. Maas had dat laatste bedrag geleend als overbruggingskrediet.

"Voorlopig gaat Maas uit van de huidige situatie", zei de woordvoerder op de vraag of hij aanleiding ziet zich van de partij af te keren.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief